De natuur is fantastisch!

Hoewel hiken toch een serieuze bezigheid is, kan het best uitdagend kan zijn, zelfs voor de fitsten onder ons.

Daarom is het belangrijk om goed voorbereid aan je tocht te beginnen. Neem altijd het juiste materiaal mee en genoeg eten en drinken. En vergeet zeker het weerbericht niet te checken!

Enkele tips:

 • Pas uw kleding aan
 • Neem altijd regen- en windstopper kledij mee die je kan helpen om je kleding aan te passen aan veranderende weercondities.
 • Het is geen slecht idee om als eerste laag (basislaag) wol te dragen. Wol houd je warm als het koud is en koel als het warm is.
  Zelfs als wol nat is zal het je toch warm houden
 • Kies voor een echte sneldrogende “wandelbroek”. Jeans- of trainingsbroeken zijn niet zo geschikt om te wandelen. Vooral door de wrijving en als ze nat worden duurt het bijzonder lang om te drogen. Met misschien wel onderkoeling tot gevolg.
 • Vergeet geen eerste hulp kit!
 • Controleer het weerbericht! Voor alle wandelingen checken wij altijd het weerbericht. Zelfs als je vertrekt met een stralende zon kan het een uur later pijpenstelen regenen. Zeker in bergachtig gebied.
  We raden aan om indien nodig je wandeling uit te stellen tot je ze in veilige weersomstandigheden kan doen. Praat ook altijd met de lokale bevolking en vraag of er dingen zijn waar je rekening mee moet houden.
 • Als niet ervaren wandelaar, of als je je onzeker voelt over een tocht raden we aan om zeker voor meerdaagse wandelingen een gids te nemen of met een organisatie mee te gaan. Deze mensen hebben de kennis om een slechte dag toch in een fantastische ervaring om te buigen.
 • Zelfs als het zonnig is of bewolkt, kan het toch regenen en winderig zijn in de helft van je wandeling.
  En stel je voor dat je dan een uur of langer door regen en wind moet wandelen. De kans op onderkoeling is dan zeer reëel! Zeker in de bergen. Vraag daarom altijd raad aan mensen die de streek goed kennen om raad voor je je wandeling of tocht start.
 • Wees voorbereid
 • Ook al is de natuur voor iedereen bereikbaar en gratis om van te genieten, het is ook heel kwetsbaar.
  Maar er een erezaak van om alles wat je mee de natuur in neemt, je ook terug mee de natuur uit neemt. En laat de natuur altijd achter zoals je het gevonden hebt. Blijf bij voorkeur op de paden en toon respect voor planten en dieren.

  Met de nodige voorbereiding en het juiste materiaal ben je er helemaal klaar voor en we wensen je een fantastische tijd!