1. Tijd buiten doorbrengen kan een kind veel lessen leren.

Hoewel de non-stop vragen en het praten misschien op je zenuwen werken, besef dat dit een ongelooflijke kans is voor het leren van een kind. Van mezelf weet ik dat ik veel meer heb geleerd tijdens mijn tijd die ik buiten doorbracht dan tijdens de hele week in de klas. Vragen stellen over planten en dieren en leren uit de eerste hand in de buitenlucht is een veel effectievere manier dan op een scherm op school. Ik merkte dat ik veel meer betrokken was bij de buitenomgeving dan in een klaslokaal. Ik kon niet alleen leren over het buitenleven, maar ik kreeg ook lessen over bijvoorbeeld veiligheid tijdens het buiten zijn. Iets specifieks dat ik me van mijn jeugd herinner was dat mijn bomma altijd onze veiligheid bewaakte toen we gingen wandelen in de bergen rond Zermatt. Daar liep ik dan met een klein harnas met een belletje aan. Ik dacht toen dat dit belachelijk was, maar als ik terugkijk, besef ik dat een veilige plek creëren helpt om te kunnen genieten.

2. Een kind krijgen betekent niet dat uw weekenden van ontdekking ten einde zijn.

Veel mensen geloven dat als je een kind hebt, je ontdekkingscarrière eindigt. Fout! Als u uw kind meeneemt, kunt u ze niet alleen waardevolle lessen leren en kwaliteitstijd met hen doorbrengen, maar kunt u ook zelf van de natuur genieten. Beter nog, vind een paar vrienden die ook kinderen hebben, en maak er een groepsproef van!

3. Uw kinderen zullen u later bedanken.

Al van zeer jonge leeftijd stonden onze vakanties voornamelijk in het teken van bergwandelen. (Ik ken mijn weg in de buurt van Täsh, Zermatt en Saas Fee beter dan mijn eigen buurt. En hoewel de beklimmingen soms saai en eindeloos aanvoelden, ik pluk er nu ruim de vruchten van. Nu kan ik het buitenleven niet alleen gebruiken als een ontsnapping uit het dagelijkse leven, maar het geeft me ook een uitlaatklep om tijd door te brengen met mijn kinderen. Hoewel veel ouders moeite hebben om samen met hun kinderen tijd door te brengen eens ze echt de tienerjaren ingaan, biedt het buitenleven een geweldige plek om een dag met je kinderen door te brengen. En hopelijk als jij je kinderen mee naar buiten neemt als ze jonger zijn, zullen ze de gunst teruggeven en je naar buiten brengen als jij ouder bent.

4. Alle betrokkenen blijven in goede conditie. Zowel mentaal als fysiek.

In een wereld die zo bezorgd is over ongezonde kinderen en een ongezonde bevolking in het algemeen, is er geen betere manier om in vorm te komen dan buiten wandelen. Het is zo moeilijk om je lichaamsbeweging te krijgen als je de hele week werkt en je kind naar school gaat. Plannen maken om in het weekend naar buiten te gaan, kunnen je helpen die extra calorieën die je tijdens de week hebt opgebouwd te verbranden, en het zal je kinderen toestaan wat extra energie te verbranden en in goede conditie te komen. Lichaamsbeweging in de natuur brengt ook veel positieve energie vrij en helpt alles te verwerken.

5. Begin jong met je kinderen en ze zullen geweldige dingen doen als ze ouder worden.

Terwijl mijn ouders mijn buitenervaring begonnen met gewoon wandelen in de alpen en de parken en bossen rondom ons, merk ik wel nu ik ouder ben geworden datmijn interesses veel geavanceerder zijn geworden. Ik gebruik nog steeds de lessen die mijn ouders me hebben geleerd op mijn avonturen van vandaag, waaronder dingen als backpacken, ijskoude rivieren, kamperen tijdens de winter of 14 km lange dagwandelingen. Als je je kind jong laat beginnen, moet je je maar eens voorstellen wat ze zullen doen tegen de tijd dat ze jouw leeftijd hebben en de eindeloze hoeveelheid kennis die ze zullen vergaren.

Ik geloof dat je kinderen buiten brengen een van de beste dingen is die je voor een kind kunt doen. Diegenen onder jullie die kinderen hebben, die eraan denken kinderen te krijgen, of in de toekomst kinderen zullen krijgen, realiseer je dat tijd doorbrengen buiten met je kind hun ervaring in de toekomst enorm zal verrijken.

Tot buiten!